Туреччина заявила, що виводить свої війська з Іраку

Туреччина заявила, що виводить свої війська з Іраку

Турецькі військові вже почали залишати Ірак. / Фото: Reuters

МЗС країни шкодує про "нерозуміння з іракським урядом".

Турецькі військові покинуть територію Іраку, заявило міністерство закордонних справ країни.

Анкара називає перекидання військового контингенту на північ сусідньої країни "непорозумінням з іракським урядом" і заявляє, що підтримує територіальну цілісність і суверенітет Іраку, передає Росбалт.

В МЗС Туреччини у черговий раз відзначили, що військові цієї країни прибули до захопленого "ІДІЛ" міста Мосул на півночі Іраку для навчання курдських повстанців. Анкара заявила, що готова співпрацювати з Іраком з метою більш тісної координації спільних зусиль для перемоги і знищення "ІДІЛ".

У той же час прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу на засіданні Ради директорів Товариства зовнішньоекономічних зв'язків у Стамбулі заявив, що турецькі військові будуть залишатися біля Мосула і навчати місцевих добровольців аж до звільнення міста від "ІДІЛ". Давутоглу звинуватив центральний уряд і збройні сили Іраку в неефективності в боротьбі з терористами, що призвело до втрати другого за величиною міста, передає Анадолу.

Про те, що батальйон турецьких солдатів розміщений поблизу захопленого терористичним угрупованням "Ісламська держава" міста Мосул, ЗМІ повідомили 4 грудня. Ці війська були посилені бронетехнікою.

Анкара пояснювала необхідність військової присутності підготовкою ополченців з числа місцевих жителів. Іракський МЗС кваліфікував дії Туреччини як вторгнення. Багдад відкинув можливість проведення неузгодженої з ним військової операції і зажадав негайного виведення турецьких підрозділів.

Пізніше під час телефонної розмови президент США Обама закликав президента Туреччини вивести війська з Іраку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація