Турецька армія обстріляла з артилерії позиції сирійських курдів

Турецька армія обстріляла з артилерії позиції сирійських курдів

Фото: Reuters

Туреччина обіцяла вжити всіх заходів, щоб не допустити створення курдської автономії в Сирії.

Турецькі військові з артилерії обстріляли райони в сирійській провінції Алеппо, які знаходяться під контролем курдів. Під вогонь потрапили також загони курдської народної самооборони YPG.

Про це повідомили в Сирійській наглядовій групі щодо дотримання прав людини, а також в Twitter курдських ополченців, передає Настоящее время.

Артилерійський удар прийшовся в тому числі по авіабазі Мінник, яку курди і їх арабські союзники відбили у ісламістів 10 лютого.

Факт обстрілів підтвердило агентству Reuters джерело в уряді Туреччини. Воно сказало, що обстрілу піддався район міста Азаза, але не повідомив подробиць.

[Article_attached position = "1"]

Курди - одна зі сторін сирійського конфлікту. У жовтні 2015 року президент Тураціі Реджеп Ердоган підкреслював, що Анкара вживатиме всіх необхідних заходів, включаючи військові, щоб не допустити створення сирійськими курдами, яких підтримують США, автономії поблизу турецького кордону. При цьому президент Туреччини прирівняв підтримку західними країнами курдських ополченців до пособництва тероризму, звинувативши курдів в етнічних чистках.

Влада Туреччини вважаює курдських повстанців загрозою безпеці держави. Зараз підрозділи сирійських та іракських курдів ведуть боротьбу з бойовиками ІД в Сирії, проте Анкара підтримує тільки іракських курдів.

Туреччина погрожує завдати удару по сирійських курдах, союзниках США

Туреччина погрожує завдати удару по сирійських курдах, союзниках США

Нагадаємо, 11 лютого учасники переговорів щодо Сирії домовилися про перемир'я. Припинення військових дій в країні розпочнеться протягом тижня після підтвердження сирійським урядом і опозицією.

Раніше Меркель заявила, що нажахана жорстокими бомбардуваннями Росією мирних сирійців.

Напередодні президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган виступив з різкою заявою на адресу дій російських військових у Сирії, назвавши Володимира Путіна "в сутності окупантом" цієї країни.

Проте міністр закордонних справ Великобританії Філіп Хаммонд заявив, що Росія посилює конфлікт у Сирії. Це провокує збільшення потоку біженців з охопленої війною країни.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Туреччина проти курдів
Наступна публікація