Турецький аналітик пояснив провал служб безпеки стамбульського аеропорту

Турецький аналітик пояснив провал служб безпеки стамбульського аеропорту

На думку фахівця, розвідка була більше перейнята курдським питанням і проґавила ІД.

Поліція Туреччини затримала 13 підозрюваних у причетності до терактів у стамбульському аеропорті. Криміналісти працюють із тілами терористів, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Тим часом у країні міркують над тим, чи можна було попередити трагедію. "Звісно, завжди є куди вдосконалюватися. Але це постійний компроміс між свободою пасажирів та заходами контролю. Мені здається, вдосконалювати треба розвідку, а не безпеку аеропорту. Адже зараз сили безпеки були більше зайняті курдами, ніж готувалися до удару з боку "Ісламської держави", - вважає професор Ільтер Туран.

У самому аеропорту вже працюють стійки реєстрації та контролю, біля яких стався теракт. Пасажири в аеропорту та й загалом туристи в місті не дуже нервують. Вони вже перелаштувалися на звичайний хід життя та вважають, що в ближчі дні їм уже нічого не загрожує.

Як уже повідомлялося, Туреччина відреагувала на теракт новими заходами безпеки біля аеропорту Ататюрка. Тепер транспорт ретельно оглядається на великій відстані від летовища. Вдень кількість жертв трагедії сягнула 43 осіб. Більшість загиблих є громадянами Туреччини, 19 осіб іноземців, в тому числі одна українка. Досі не відомо, чи несе "Ісламська держава" відповідальність за цю терористичну атаку.

Кореспондент ТСН Яна Слєсарчук

Які останні новини розслідування теракту в аеропорту Стамбула

Які останні новини розслідування теракту в аеропорту Стамбула

Повʼязані теми:

Наступна публікація