Священний обов'язок. Турецький прем'єр пообіцяв, що організатори путчу відповідатимуть за жертви

Священний обов'язок. Турецький прем'єр пообіцяв, що організатори путчу відповідатимуть за жертви

Фото: Reuters

16 липня військові здійснили невдалу спробу взяти владу до своїх рук.

Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Їлдирим заявив, що внаслідок невдалого військового перевороту у країні загинули 208 людей, в тому числі 145 цивільних, 60 поліцейських і троє солдатів.

Його цитує CNN Türk.

"На жаль, під час спроби військового перевороту в країні, за наявними у нас даними, загинули 208 осіб. З них 60 - співробітники поліції, троє військових, решта 145 - цивільні особи, які виявили героїзм", - сказав Їлдирим.

"Учасники спроби перевороту в Туреччині відповідатимуть за кожну краплю пролитої крові. Якщо ми не притягнемо їх до відповідальності, то не заспокоїмося. Це наш священний обов'язок перед народом", - заявив він.

За його словами, незважаючи на те, що спробу військового перевороту було вчинено військовими зі складу Збройних сил Туреччини, ця подія не має жодного стосунку до "офіцерів та військових, які люблять свою Батьківщину, народ і прапор".

"Це вбивці у військовій формі із закривавленими руками - члени терористичної організації", - додав він.

Також Їлдирим повідомив, що кількість убитих прихильників військового перевороту становить 24 людини, поранено 50 осіб. Також він повідомив, що затримано 7271 члена терористичної структури, передає УНІАН.

За словами голови турецького уряду, кількість затриманих у зв'язку зі спробою військового перевороту в країні досягла 7 543 осіб. "Ця статистика може змінитися. Я кажу про цифри, що їх ми маємо наразі. 100 затриманих – співробітники поліції, 6 038 – військовослужбовці різних чинів, 755 – судді і прокурори, 600 – цивільних осіб", - пояснив Йилдирим, зазначивши, що 613 осіб з числа затриманих вже заарештовано за рішенням суду.

Раніше прем'єр заявляв, що під час придушення спроби держперевороту в Туреччині було вбито 104 бунтівника та ще 161 людина загинула, коли захищала чинну владу

Нагадаємо, в ніч на суботу, 16 липня, військові Туреччини здійснили невдалу спробу взяти владу до своїх рук. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація