Туск просить розглянути подовження санкцій ЄС проти Росії вже цієї п'ятниці

Туск просить розглянути подовження санкцій ЄС проти Росії вже цієї п'ятниці

Туск просить постійних представників країн ЄС розглянути вже у цю п'ятницю санкції для Росії / Фото: Reuters

У Брюсселі 17-18 грудня відбудеться саміт постійних представників країн ЄС.

Президент Європейської Ради Дональд Туск висловив прохання включити до порядку денного засідання постійних представників країн ЄС цієї п'ятниці питання про подовження санкцій для Росії.

Про це йдеться у листі-запрошенні главам держав та урядів країн ЄС на саміт, який пройде 17-18 грудня у Брюсселі, передає УНІАН.

"Дозвольте мені скористатися цією можливістю, щоб повідомити вам, що я попросив головування (Люксембург) поставити на порядок денний COREPER (засідання на рівні постійних представників) в найближчу п'ятницю пропозицію подовжити санкції щодо Росії ще на 6 місяців", - йдеться у листі.

Туск наголосив, що це буде "прямим наслідком" висновків Європейської Ради, ухвалених у березні, згідно з яким термін дії обмежувальних заходів стосовно Російської Федерації "повинен бути чітко пов'язаний з повною реалізацією Мінських домовленостей".

Нагадаємо, на зустрічі із польським президентом Петро Порошенко висловив сподівання, що рішення щодо подовження санкцій проти Росії буде прийнято цього тижня під час засідання Ради Євросоюзу.

Що очікує на Україну після закінчення дії Мінських домовленостей

Що очікує на Україну після закінчення дії Мінських домовленостей

Повʼязані теми:

Наступна публікація