Twitter відмовився надавати доступ до аналізу інформації розвідці США

Twitter відмовився надавати доступ до аналізу інформації розвідці США

Фото: Reuters

У компанії Twitter Inc. заявили, що компанія, яка надавала послуги спецслужбам поширювала повідомлення про теракти

Компанія Twitter Inc. закрила доступ спецслужбам США до аналізу інформації у соцмережі Twitter. Про це пише "Європейська правда" з посиланням на The Wall Street Journal.

Видання повідомляє, що інформацію розповів високопоставлений чиновник із американської розвідки. Зазначається, що раніше послугу щодо аналізу інформації розвідці США надавала компанія Dataminr, 5% якої належать Twitter Inc.

Саме ця компанія нібито розсилає повідомлення про теракти, економічну та політичну нестабільність.

У зв'язку із цим в Twitter Inc заявили, що не бажають працювати із цією компанією та щоб вона надавала спецслужбам США інформацію. При цьому, у Twitter Inc побоюються, що розвідка США розглядатиме Dataminr як партнера спецслужб.

Нагадаємо, акції компанії Twitter різко подешевшали на торгах Нью-Йоркської фондової біржі - у вівторок їх вартість впала на 3% до 13,9 долара за штуку. Це мінімальна ціна, до якої опускалися акції компанії з листопада 2013 року, коли Twitter вийшла на біржу. За оцінкою експертів, тільки в цьому році акції Twitter подешевшали на 39%, а в цілому за всю історію компанії - більш ніж на 65%. У січні цього року компанії пішли чотири віце-президента. Число активних користувачів "Твіттера" зараз складає близько 320 мільйонів чоловік. Виручка компанії за підсумками 2015 року досягла 2,2 мільярдів доларів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація