В Алеппо під ракетними обстрілами повстанців загинуло чотири десятка цивільних

В Алеппо під ракетними обстрілами повстанців загинуло чотири десятка цивільних

Фото: Reuters

Серед жертв - 14 дітей.

У сирійському Алеппо внаслідок дводенних ракетних обстрілів з боку повстанців загинули 38 мирних жителів.

Про це повідомляє Agence France Press з посиланням на Сирійський центр моніторингу за дотриманням  прав людини.

За інформацією спостерігачів, серед загиблих 14 дітей.

Від ранку 28 жовтня, коли антиурядові сили пійшли в наступ, отримали поранення ще 250 мирних жителів. Як повідомив глава центру Рамі Абдель Рахман, повстанці випустили сотні ракет у контрольовані урядом західні райони Алеппо.

Як повідомляє Reuters з посиланням на сирійські державні ЗМІ, сирійські повстанці випустили по контрольованих урядовими силами районах Алеппо снаряди з отруйними газами, внаслідок чого в 35 осіб виникли приступи ядухи.

За даними Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини, у військових урядової армії були зафіксовані напади задухи після обстрілу двох прифронтових районів. Однак правозахисники не називають причину задухи.

Державне інформаційне агентство SANA повідомило, що "снаряди з отруйними речовинами" були випущені по житловому кварталу Аль-Хамдания. Даних про смертельних випадках немає. 

Водночас представник повстанської групи Fastaqim спростував цю інформацію.

Нагадаємо, що сирійські опозиціонери 28 жовтня почали масштабний наступ на урядові сили, щоб розбити багатомісячну облогу утримуваних повстанцями районів східного Алеппо. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація