У Азербайджані президентові продовжили термін повноважень та дозволили розпускати парламент

У Азербайджані президентові продовжили термін повноважень та дозволили розпускати парламент

Фото: Reuters

ЦВК підрахувала голоси з 70,2% ділянок.

В Азербайджані відбувся референдум щодо змін до конституції в частині розширення повноважень президента, і ЦВК вже підрахувала голоси виборців.

Повідомляється, що за надання права президента розпускати парламент проголосували 87,4% виборців, а за продовження повноважень президента з 5 до 7 років проголосували 91,2% виборців. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на главу ЦВК Азербайджану Мазахіра Панахова.

Відповідна стаття конституції також доповнюється реченням про те, що "президент Азербайджанської Республіки має право оголосити позачергові вибори президента Азербайджанської Республіки".

У країні також вводяться посади першого віце-президента та віце-президентів. За цю поправку в конституцію проголосувало 89,3% виборців. При цьому посада першого віце-президента Азербайджану стає другою в державній ієрархії - після президента.

Такі дані після обробки бюлетенів, що надійшли з 70,2% дільниць. Явка на конституційному референдумі в Азербайджані склала 69,7%. Конституційний референдум в Азербайджані відбувся в понеділок. На нього було внесено 29 поправок до основного закону, що стосуються системи держуправління, прав і свобод людини.

Повʼязані теми:

Наступна публікація