У Бельгії чоловік з мачете напав на двох жінок-поліцейських із криком "Аллах акбар!"

У Бельгії чоловік з мачете напав на двох жінок-поліцейських із криком "Аллах акбар!"

Фото: Reuters

Правоохоронці відкрили вогонь по зловмиснику.

У місті Шарлеруа на півдні Бельгії озброєний мачете чоловік напав на двох жінок-поліцейських.

Напад стався у суботу, 6 серпня, поблизу головного поліцейського відділку міста, передає Reuters.

Повідомляється, що чоловік нападав із криком "Аллаху акбар!", жінки-поліцейські отримали поранення. 

Третій правоохоронець відкрив вогонь по зловмиснику і поранив його, нападник згодом помер від отриманих поранень. Офіцери поліції перебувають у безпеці.

Прем'єр-міністр Бельгії Чарльз Мішель написав у Twitter, що засуджує напад, в той час як міністр внутрішніх справ Ян Ямбон назвав нападника боягузом.

Нагадаємо, 22 березня два вибухи прогриміли в аеропорті Брюсселя. Влада Бельгії офіційно визнала вибухи терактом. На летовищі вибуховий пристрій привів у дію терорист-смертник. Після подвійного вибуху в аеропорту також пролунали вибухи біля метро: трагедії сталися на станціях "Маальбек" та "Шуман".

Терористів  Халіда Бакрауї і Наджима Лашрауї, яких вважають виконавцями вибухів в метро та аеропорту Брюсселя, знайшли в базі Інтерполу. Зазначається, що Халід Бакрауї, який влаштував вибух в метро, був оголошений в міжнародний розшук владою Бельгії за звинуваченням у тероризмі.

Наджим Лашрауї, якого бельгійські ЗМІ назвали виконавцем одного з вибухів в аеропорту Брюсселя, був оголошений в міжнародний розшук владою Франції за звинуваченнями в підготовці терактів і виготовлення вибухових пристроїв.

Загалом, в результаті терактів в аеропорту та метро Брюсселя загинуло 35 людей.

Брюссель-місто джихада

Повʼязані теми:

Наступна публікація