У Бельгії оголосили триденну жалобу за жертвами терактів у Брюсселі

У Бельгії оголосили триденну жалобу за жертвами терактів у Брюсселі

За підозрюваними в організації терактів зараз полює бельгійська поліція.

Бельгія після вибухів у Брюсселі у триденній жалобі за жертвами терактів. Вибухи забрали 34-ри життя. Поранення отримали дві з половиною сотні людей.

Як йдеться у сюжеті ТСН.Ранок, у Бельгії починають оприлюднювати імена постраждалих під час теракту. 37-річна перуанка Адельма Тапіа Руїс була у бельгійському аеропорту, коли там пролунав вибух. Жінка загинула на місці.

Поранення під час теракту отримала одна донька загиблої, друга ж не постраждала. Зараз діти перебувають разом із батьком - громадянином Бельгії.

Національність жертв та постраждалих досі встановлюють. За попередньою інформацією, українців серед них немає. Окрім європейців, травми отримали громадяни США, Індії, Колумбії, Еквадору та Японії.

Підтримку та співчуття Брюсселю висловлюють по всьому світу

Підтримку та співчуття Брюсселю висловлюють по всьому світу

"На цю мить ми підтверджуємо, що одного нашого громадянина під час вибуху важко поранено, а інший - отримав легкі травми. Ми молимося за швидке одужання всіх. Японія хоче висловити солідарність з Бельгією та рештою Європи", - заявив генеральний секретар Кабінету міністрів Японії Йошіхіде Суга.

За підозрюваними в організації терактів зараз полює бельгійська поліція. Правоохоронці шукають чоловіка у світлому піджаку і капелюсі - його вважають одним із організаторів. За попередньою інформацією, в аеропорту були три бомби, сховані у валізах. Дві з них привели у дію смертники. А от замість підірвати третю терорист з аеропорту втік. Вибуховий пристрій на станції метро Маальбек також привів у дію смертник, каже влада.

Попри те, що влада країни просила бельгійців не виходити на вулиці, до місць терактів люди приносять квіти та запалюють свічки. Сьогодні у країні, де оголошено найвищий рівень терористичної загрози, має відновити роботу залізничний транспорт, а от аеропорт Брюсселя не працюватиме щонайменше до завтра.

Нагадаємо, 22 березня, два вибухи прогриміли в аеропорту Брюсселя. Влада Бельгії офіційно визнала вибухи терактом. ЗМІ повідомляють, що в аеропорту вибуховий пристрій привів в дію терорист-смертник.

Після подвійного вибуху в аеропорту також пролунали вибухи біля метро: трагедії сталися на станціях "Маальбек" і "Шуман".

За попередньою інформацією влади через теракти у метро загинули 20 людей, 55 були поранені. В аеропорту вбито 14 людей, 92 людини поранені.

Кореспондент ТСН Катерина Федорченко

Повʼязані теми:

Наступна публікація