У Бельгії в багатоповерхівці прогримів потужний вибух

В результаті вибуху обвалився фасад будівлі, 14 людей поранені.

У неділю, 13 грудня, в бельгійському місті Верв'є у приватному триповерховому будинку прогримів вибух, внаслідок якого обвалився фасад будівлі.

14 людей отримали легкі поранення, кількох мешканців будинку врятували перехожі, повідомляє бельгійське видання RTL-Info.

За попередніми даними, причиною вибуху став витік газу. Поліція оточила периметр, щоб дати пожежним робити свою роботу. Постраждали також сусідні будинки, 15 жителів довколишніх будинків були евакуйовані і повинні бути переселені.

Нагадаємо, 21 листопада, уряд Бельгії запровадив у столиці стан максимальної готовності четвертого рівнязакрив метро, і попросив населення уникати людних місць через загрози скоординованих нападів. У решті країни запроваджено третій рівень стану підвищеної готовності.

У Брюсселі майже тиждень не працювали школи, університети та метрополітен, а вулиці патрулювали військові. Рівень терористичної небезпеки до четвертого підвищили після інформації про те, що підозрювані в організації кривавих нападів у Парижі пов'язані з Брюсселем.

 

Протягом тижня в Брюсселі було проведено більше 30 антитерористичних рейдів, в ході яких затримано більше 20 осіб. З них п'ятеро заарештовані, інші звільнені після допитів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація