У Берліні мітингувальники зустріли Путіна хітом футбольних ультрас

У Берліні мітингувальники зустріли Путіна хітом футбольних ультрас

Фото: Reuters

Біля резиденції Меркель навіть під час прямого включення ТСН було чутно відому пісню в міжнародному виконанні.

У Берліні зібралися лідери ФРН, Франції, України та Росії. Ангела Меркель, Франсуа Олланд, Петро Порошенко та Володимир Путін у ці хвилини говорять про ситуацію на Донбасі, а пізніше планують поспілкуватися також і відносно Сирії, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Поблизу резиденції канцлера Німеччини одночасно з цим тривають гучні протести. Люди зустріли російського президента популярним на трибунах стадіонів співом "Путін х**ло". Хіт харківських ультрас виконували українці та сирійці. Останніх було більше, вони браталися з нашими земляками. "Я не розумію, що росіяни в нас роблять. Це наша революція, між нами. До чого там росіяни? Таке ж, як і в Україні. Чому вони скрізь лізуть?", - обурювався сирієць. "У нас іде війна, ми маємо спільну біду і спільного ворога", - казала українка.

Переговори у "нормандському форматі": Путіна у Берліні зустріли протестами

Переговори у "нормандському форматі": Путіна у Берліні зустріли протестами

Порівняно нечисельна демонстрація зібралася також у підтримку російського президента і проти Ангели Меркель. Однак від імені німців чомусь виступали російськомовні люди зі слов'янськими рисами облич. "Жінки в Сирії портрет Путіна цілують! Вклоняються перед ним!", - переконувала активістка Віра. "Меркель повинна піти! Вона нічого не робить для німецького народу, вона робить для американського! Вона американська агентка!", - істерично кричав якийсь чоловік у російському триколорі.

Очікування в німецьких політиків і ЗМІ від зустрічі лідерів "нормандської четвірки" украй низькі. Меркель уже заявила, що не варто чекати якогось дива. Адміністрація президента України оголосила про п'ять червоних ліній, за які Порошенко за жодних обставин не вийде. Принциповими для Києва є тривале припинення вогню, міжнародний контроль кордону, встановлення безпеки за допомогою міжнародної озброєної місії, звільнення заручників та ліквідація органів влади так званих "ДНР" та "ЛНР". Німці мають куди скромніші очікування. Там вважатимуть гарним результатом, якщо вдасться досягти прогресу в розведенні зброї та збільшити кількість ділянок, де це здійснюватиметься.

За попереднім планом, зустріч лідерів країн має завершитися після 22:00 або 23:00 за Києвом. Українська пресса одразу ж матиме можливість поспілкуватися з президентом Порошенком. Натомість Меркель і Олланд залишаться говорити з Путіним про Сирію. Згодом лідери двох європейських країн дадуть підсумкову прес-конференцію, де оголосять результати переговорів, якщо такі взагалі будуть.

Кореспондент ТСН Наталія Фібріг

Повʼязані теми:

Наступна публікація