У Бразилії проходить голосування щодо імпічменту президента

У Бразилії проходить голосування щодо імпічменту президента

Депутати, які підтримують імпічмент Роуссефф. / Фото: Reuters

За ходом голосування стежить вся країна.

У нижній палаті національного конгресу Бразилії почалося голосування щодо імпічменту президента країни Ділми Русеф. Голосуванню передували 43 години дебатів з цього питання. Конгресмени голосують по одному по черзі.

Для імпічменту Русеф опозиції потрібно набрати 342 голоси з 513. Про намір голосувати за імпічмент вже заявили Прогрессистська партія, Соціал-демократична партія і найбільша в конгресі Партія демократичного руху, передає РИА Новости.

Опозиція вимагає відставки Ділми Русеф через підозри в причетності до податкових порушень і використання бюджетних коштів для фінансування своєї передвиборної кампанії під час переобрання на другий термін.

До процесу імпічменту президента в Бразилії спостерігається величезний суспільний інтерес. У багатьох містах країни проходять багатотисячні мітинги як прихильників, так і супротивників Русеф. Люди стежать за голосуванням у прямому ефірі, на вулицях і пляжах встановлені великі екрани, що транслюють засідання нижньої палати конгресу.

Нагадаємо, президент Бразилії Ділма Русеф звинуватила своїх політичних супротивників у змові з метою державного перевороту. Русеф, якій загрожує імпічмент, також натякнула, що одним із лідерів змовників є віце-президент Мішель Темер. За її словами, про існування змови свідчить аудіозвернення Темера. Вони транслювали пробний запис його виступу зі зверненням до країни, в якому він приймає пост президента і закликає до національної єдності. За словами самого віце-президента Темера, запис був опублікована випадково.

За крок до імпічменту опинилася президент Бразилії Ділма Русеф

За крок до імпічменту опинилася президент Бразилії Ділма Русеф

Повʼязані теми:

Наступна публікація