Прогулянки у повітрі. У Британії з'явилася найвища оглядова вежа із рухомим майданчиком

Прогулянки у повітрі. У Британії з'явилася найвища оглядова вежа із рухомим майданчиком

Фото: youtube/ArchDaily

Вона вже потрапила до Книги рекордів Гіннеса.  

Найвища  у світі вежа British Airways i360  з рухомим оглядовим майданчиком відкрилася вчора, 4 серпня, у Великій Британії у місті Брайтон.

Вона розташована на березі протоки ла-Манш. Про це повідомляє видання The Daily Mail.

Її назвали British Airways i360  через те, що тут можна побачити незабутній вид з поворотом на 360 градусів. Висота конструкції, своєю чергою, становить 160,5 метра, а діаметр – лише 3,9 метра.

Туристів на вершину оглядового майданчика піднімає прозорий ліфт. Він  може вмістити одразу 200 людей. З найвищої  точки відкривається вигляд на Ла-Манш і узбережжя графств Східного та Західного Сассексу.

Будівництво башти тривало 12 років і на нього витратили 61,5 мільйона доларів. Очікується, що проект дасть багато робочих місць і відновить життя берегової лінії в західній частині міста.

Архітектор найтоншої у світі оглядової башти Девід Маркс, який ще є автором відомого Лондонського оглядового колеса,  сказав, що цією спорудою він хотів би намагатися замінити причал, який тут раніше був, і це може бути гарною альтернативою для розваги або ж натхнення.

"Помітно до того, як причал West Pier дозволяв вікторіанському суспільству  ходити водою, зараз у жителів буде можливість по-новому подивитися на своє місто і пройтися повітрям", - сказав архітектор споруди.

Штормова погода в четвер завадила святковому феєрверку, адже шлюпка, з якої їх мали запускати, просто не могла вийти у відкрите море. Тому подію перенесли на інший день.

Нагадаємо, раніше у США архітектор перетворив смітник на розкішний басейн. Він створив унікальну купальну зону майже 7 метрів у довжину та два метри завширшки  під назвою "Dumpster Dive DeLux" у своєму саду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація