У Британії визначились зі строками проведення референдуму щодо виходу з ЄС

У Британії визначились зі строками проведення референдуму щодо виходу з ЄС

У Британії проведуть референдум щодо виходу з Євросоюзу

Також окреслили, хто зможе взяти участь у голосуванні.

Велика Британія проведе референдум на тему, чи залишатись країні у Євросоюзі, до кінця 2017 року. Відповідний закон британський уряд підготує найближчим часом.

Запитання, яке впишуть у бюлетені, сформульоване наступним чином: "Чи повинна Велика Британія залишатись членом Європейського Союзу?". Таке формулювання вже викликає суперечки, особливо у прихильників виходу Британії з ЄС. Вони кажуть, що відповідь "Так", яка має позитивну конотацію, – дісталась прихильникам Євросоюзу. В той час як негативне "Ні" несправедливо, на їхню думку, дісталось прихильникам британської незалежності, пише Reuters.

Новообраний британський прем'єр Девід Кемерон запевняє, що він за Британію у складі Євросоюзу, але об'єднання держав має пройти реформування.

У понеділок, 25 травня, британський уряд повідомив, що громадяни інших країн Євросоюзу, які мешкають у Британії, не зможуть проголосувати. Крім того, проголосувати зможуть лише громадяни, яким виповнилось 18 років.

Нагадаємо, у вересні 2014 року відбувся референдум щодо незалежності Шотландії, але більшості голосів ідея відділення не отримала.

Повʼязані теми:

Наступна публікація