Стало відомо, хто покинув британський уряд після прем'єрства Мей

Стало відомо, хто покинув британський уряд після прем'єрства Мей

Фото: Reuters

Стало відомо, хто покинув британський уряд після прем'єрства Мей.

Після призначення Терези Мей новим прем'єр-міністром Великобританії в уряді стався ряд перестановок, передає Reuters.

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей призначила колишнього мера Лондона Бориса Джонсона главою міністерства закордонних справ.

Про це повідомляє ВВС.Russian.

Джонсон був одним з найбільш активних прихильників виходу Великобританії з Євросоюзу. Після успіху на референдумі він вважався фаворитом у боротьбі за посаду прем'єр-міністра, але відмовився висувати свою кандидатуру.

Хеммонд призначений міністром фінансів. Ембер Радд став главою МВС. Раніше цей пост обіймала сама Тереза Мей. Канцлер Великобританії Джордж Осборн уряд залишив.

Основною роботою Мей на новому посту, як очікується, будуть переговори про вихід Британії з ЄС, доступ британських виробників до європейського єдиного ринку і умовах прийому мігрантів з континентальної Європи. Принаймні до кінця цього року новий прем'єр буде зайнята спочатку формуванням кабінету, а потім формулюванням позиції Британії на переговорах про вихід із ЄС, на яких їй належить взаємодіяти, зокрема, з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Останні шість років Мей працювала міністром внутрішніх справ. Очікується, що зовнішня політика Британії за неї серйозних змін не зазнає.

Її прем'єрство стало очевидним після того, як з гонки за пост лідера консерваторів вийшла її єдина суперниця — Андреа Ледсом. Мей хоче уникнути дев'ятитижневої передвиборної кампанії, яка зараз не відповідає інтересам Британії. Політик користується підтримкою понад 60 відсотків парламентаріїв-консерваторів і зможе сформувати уряд.

Нагадаємо, 23 червня у Великобританії провели референдум щодо членства в ЄС. За вихід держави проголосували 51,9% виборців, тоді як за те, щоб залишитися у складі ЄС проголосували 48,1%. На наступний день Камерон заявив, що йде у відставку. Він пояснив, що підтримував пропозицію залишитися у складі Європейського союзу.

Тереза Мей змінює Девіда Кемерона на посаді прем'єр-міністра

Тереза Мей змінює Девіда Кемерона на посаді прем'єр-міністра

Повʼязані теми:

Наступна публікація