У Брюсселі під час антитерористичного рейду сталася стрілянина

Поранення отримали троє силовиків. 

Сьогодні, 15 березня, під час обшуків  у будинку в брюссельській комуні Форе (Бельгія) сталася стрілянина.

"Один поліцейський легко поранений, це все. Операція федеральної поліції триває, вулиця перекрита", - цитує РИА "Новости" слова неназваного офіційного представника поліції південного округу Брюсселя.

Дані про постраждалого підтверджує і агенція Reuters. Також силовики не коментують, чи залучені спецпризначенці до операції.

The Іndependent, своєю чергою, повідомляє про трьох поранених силовиків. 

Бельгійські сили безпеки, як і раніше, продовжують вистежувати підозрюваних у скоєнні кривавого теракту, який бойовики влаштували 13 листопада у Парижі. 

Нагадаємо, що спецоперація в Бельгії була проведена після терактів в Парижі та його передмістях, скоєних 13 листопада. Тоді три бойовики підірвали себе поряд зі стадіоном "Стад де Франс" у Сен-Дені, ще один - на бульварі Вольтер. Крім того, екстремісти влаштували стрілянину в декількох кафе і ресторанах, терористи захопили заручників у концертному залі "Батаклан", причому двоє з них привели в дію пояси смертника, одного ліквідувала поліція під час штурму. Загинули 130 осіб.

Після терактів у Бельгії підвищили рівень терористичної загрози, в Брюсселі протягом тижня рівень був дуже високим. В місті проводилися рейди, спрямовані на затримання причетних до організації атак в Парижі.

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угрупування "Ісламську державу". Організатор терактів Абдельхамід Абауд підірвав сам себе під час спецоперації силовиків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація