У Брюсселі під поліцейською макулатурою знайшли телефон, пов'язаний з паризькими терактами

У Брюсселі під поліцейською макулатурою знайшли телефон, пов'язаний з паризькими терактами

Ілюстрація / Фото: Reuters

Бельгійську поліцію не раз критикували за нездатність запобігти нападу в Парижі і Брюсселі.

Мобільний телефон братів одного з обвинувачених у справі щодо паризьких теракти був виявлений під макулатурою в одній з бельгійських дільниць поліції через кілька місяців, після того як його загубили.

Про це пише ВВС.Russian.

Телефон належав Брахіму Абдельсламу - братові Салаха, одного з організаторів нападів. Поліція вилучила у Брахіма Абдельслама телефон ще в лютому 2015 року, за дев'ять місяців до нападів. Брахіма затримували в рамках спецоперації з боротьби з наркоділками. Пізніше поліція визнала, що важливий доказ у справі був загублена. При цьому, за словами брюссельського офіцера поліції Йохана Беркманса, всю інформацію з телефону слідчі скопіювали до того, як втратили його.

Бельгійську поліцію за минулий рік не раз критикували за нездатність запобігти нападу в Парижі і Брюсселі.

Нагадаємо, бельгійська поліція 18 березня 2016 року, під час спецоперації в Брюсселі заарештувала організатора серії кривавих листопадових терактів в Парижі Салаха Абдеслама. Абдеслам отримав поранення під час спецоперації.

14 листопада 2015 року у Парижі відбулася серія терактів. Кілька вибухів прогриміли поруч зі стадіоном "Стад де Франс" під час матчу між збірними Франції та Німеччини. На грі був присутній президент Франції Франсуа Олланд.

Ще кілька терактів сталися в одному з ресторанів 10-го округу Парижа і концертному залі "Батаклан" - 11-й округ. У ресторані невідомі відкрили стрілянину, а в концертному залі, де проходив концерт рок-групи Eagles of Death Metal, відвідувачі стали заручниками. Під час штурму були вбиті близько 100 осіб. Всього ж, за офіційними даними, загинуло 140 осіб: 100 - під час штурму концертного залу і 40 - в інших локаціях Парижа. Президент Франції Франсуа Олланд підтвердив, що всі терористи, що захопили заручників в "Батаклані", були вбиті.

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава" . "Це вендета за Сирію. Це 11 вересня Франції", - заявили бойовики.

У Франції поліція відвернула теракт неподалік собору Нотр-Дам

У Франції поліція відвернула теракт неподалік собору Нотр-Дам

Повʼязані теми:

Наступна публікація