У Брюсселі знайшли майстерню з виготовлення поясів смертників для паризьких терористів

У Брюсселі знайшли майстерню з виготовлення поясів смертників для паризьких терористів

У кривавих терактах загинули 130 осіб / Фото: Reuters

У квартирі виявили відбитки одного з учасників кривавих подій 13 листопада.

У Брюсселі слідчі виявили квартиру, де виготовляли пояси смертників для терористів, які скоїли криваві напади у Парижі 13 листопада.

Передають, що майстерню із виготовлення вибухівок було знайдено ще 9 грудня під час спецоперації у бельгійській столиці. Втім, відомо про цей факт стало лише нині, повідомило видання De Standaard.

У квартирі слідчі виявили три саморобні "пояси", сліди вибухової речовини та пластикові пляшки, які використовували для виготовлення бомб.

Окрім того, у  помешканні в брюссельській комуні Схарбек, яке вважають явковою квартирою паризьких нападників, були виявлені відбитки пальців Салаха Абдеслама, який перебуває у розшуку з 13 листопада, оскільки вважається причетним до серії терактів у столиці Франції.

Нагадаємо, що ввечері, 13 листопада, у Парижі сталася серія терактів. Кілька вибухів пролунали поруч зі стадіоном "Стад де Франс" під час матчу між збірними Франції та Німеччини. На грі був присутній президент Франції Франсуа Олланд. Він не постраждав.

Ще кілька терактів сталися в одному з ресторанів 10-го округу Парижа і концертному залі "Батаклан" - 11-й округ. У ресторані невідомі відкрили стрілянину, а в концертному залі, де проходив концерт рок-групи Eagles of Death Metal відвідувачі стали заручниками. За офіційними даними, загинуло 130 осіб. 

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава" . 

Повʼязані теми:

Наступна публікація