У центрі Нью-Йорка прогримів вибух, десятки постраждалих

За даними поліції, у результаті вибуху поранення отримали 29 осіб.

Близько 20:30 вечора суботи, 17 вересня (03:30 18 вересня за київським часом), в районі Челсі на Манхеттені, у будинку 135 по Західній 23-й стріт, між Шостою і Сьомою авеню прогримів вибух.

Вибуховий пристрій, за попередніми даними, було закладено в сміттєвий контейнер. Рух поїздів метро між Пенсільванським вокзалом і Чамберс-стріт було призупинено. Прилеглі вулиці одразу ж перекрили, а людей евакуювали.

За даними керівника поліції Нью-Йорка Джеймса О'Ніла, під час вибуху поранення отримали 29 людей. Їхнім життям ніщо не загрожує. 

Крім того поліція Нью-Йорка попросила мешканців допомогти із розслідуванням вибуху. "ВАЖЛИВО: Всіх, у кого є інформація, просимо поділитися, зателефонувавши за номером 800577TIPS", йдеться в заяві поліції".

Вибух у Нью-Йорку, за даними слідства, був навмисною дією. Таку заяву зробив журналістам мер міста Білл де Блазіо. "Це було схоже на навмисний підрив", - сказав мер на прес-конференції. При цьому він заявив, що влада не знає про конкретні загрози Нью-Йорку.

Повідомляється також, що президент США Барак Обама був проінформований про вибух. Про це повідомив журналістам представник Білого дому. За його словами, причини вибуху поки залишаються невідомими.

Повʼязані теми:

Наступна публікація