У Чечні спалили будинок місцевого жителя, який поскаржився Путіну на Кадирова

У Чечні спалили будинок місцевого жителя, який поскаржився Путіну на Кадирова

Фото: Getty Images

Перед цим чоловік виклав відеоролик, в якому розкритикував владу Чечні і поскаржився на погані умови життя.

Фото: Getty Images
Вчора, 12 травня, пізно вночі в чеченському селі Кенхи спалили будинок місцевого жителя Рамазана Джалалдінова, який незадовго до цього скаржився на жахливі умови життя та погане керівництво Чеченської Республіки.

За словами дружини Джамалдінова, о 00.00 годині до них додому прийшли люди в масках, вони сказали, що прийшли врятувати їх.

"Посадили мене і трьох доньок в машину і кинули під мостом. А будинок підпалили. Жителям села заборонили щось говорити на цю тему, погрожуючи підпалом їхніх будинків", - розповіла жінка.

Як повідомляє газета "Черновик", 6 травня глава Чечні Рамзан Кадиров відвідав село Кенхи, де поспілкувався з місцевими жителями. Саме тоді Джалалдінов поскаржився на погані умови життя, а також відсутність уваги на їх проблеми з боку керівництва Чеченської Республіки.

Перед цим був випущений відеоролик, на якому були зняті зруйновані будинки жителів села Кенхи. На їх відновлення не раз виділялися кошти з федерального бюджету, але до потерпілих гроші не дійшли. У 2002 році село накрили сильні паводки, але компенсацій теж не було. Хоча, за офіційними даними, виділені грошові кошти Чечні "виплачувалися".

Після перегляду такого відеозвернення в Кенхи приїхав кортеж із кількох десятків автомобілів під керівництвом глави Чечні Кадирова.

Однак, за словами потерпілого Джалалдінова, жителів села залякали, щоб вони не підтверджували те, про що йдеться в ролику.

"Представники Кадирова побували і у моїх родичів, яким рекомендували сказати, що я псих. Також в цю ситуацію втрутилися люди, які радили мені зізнатися, що я психував, злився і випадково виклав це відео", - розповів Джалалдінов.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація