У Чехії створили підрозділ для боротьби з російською пропагандою

У Чехії створили підрозділ для боротьби з російською пропагандою

Фото: Reuters

За даними чеської контррозвідки, Москва організувала роботу цілої мережі агентів і груп, які займаються пропагандою.

Міністерство внутрішніх справ Чехії створило спеціальний підрозділ для боротьби з російською пропагандою та іншими спробами іноземних держав впливати на думку жителів країни, заявив глава відомства Мілан Хованец.

Про це пише ВВС.Russian.

Служба безпеки та інформації країни заявила, що Росія веде інформаційну війну на території Чехії. За даними чеської контррозвідки, Москва організувала роботу цілої мережі агентів і груп, які займаються пропагандою.

На думку влади Чехії, ця мережа може бути використана для дестабілізації обстановки в країні. За словами міністра, підрозділ, що складається з 20 осіб, буде боротися з дезінформацією і розповідати представникам влади, як слід реагувати на її поширення.

"Ми хочемо потрапити в кожен смартфон", - заявив Мілан Хованец.

Москва поки не прокоментувала заяву чеського міністра.

Нагадаємо, що раніше у Дніпропетровській області Служба безпеки України затримала адміністратора сепаратистських груп у соцмережах, який за завданням спецслужб РФ вів активну антиукраїнську пропаганду.

У відомстві зазначили, що представники російських спецслужб залучили жителя Жовтих Вод до співпраці ще у вересні 2015 року.

Європарламент розгляне резолюцію про протидію пропаганді РФ

Європарламент розгляне резолюцію про протидію пропаганді РФ

Повʼязані теми:

Наступна публікація