У чеському зоопарку відвідувачам пропонують зробити папір із екскрементів слонів

У чеському зоопарку відвідувачам пропонують зробити папір із екскрементів слонів

Фото: Getty Images

Екскременти попередньо знезаражують та відправляють до майстерні

У чеському зоопарку відвідувачам пропонують незвичайну послугу – виготовлення паперу без шкоди для дерев, йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

Відвідувачі, які завітали до звіринця помилуватися маленьким слоненям, можуть виготовити папір із його екскрементів. У зоопарку наголошують, що продукти життєдіяльності слонів ретельно знезаражують та передають до спеціальної майстерні, де охочі і можуть спробувати виготовити папір, хоч для цього доведеться трохи забруднитися.

Працівники зоопарку пояснюють, що у екскрементах слонів залишається багато неперетравлених рослин, що і дозволяє виготовляти папір. Тим паче, у такий спосіб зберігаються дерева, а самого матеріалу для паперу у звіринці достатньо.

Нагадаємо, у Великобританії автобус Bus Hound, який заправили унікальним пальним, зумів розігнатися до 124 км/год. Транспортний засіб, розфарбований як чорно-біла корова, їздить на біометані. Це інноваційне пальне, яке отримують із коров'ячих фекалій у симбіозі зі спеціальними бактеріями.

Наразі швидкість у 124 км/год не дозволяє потрапити Bus Hound до Книги рекордів Гіннеса. Для цього йому необхідно досягти швидкості у 241 км/год.

Повʼязані теми:

Наступна публікація