У ЦРУ знали про можливість теракту ІД в Парижі

У ЦРУ знали про можливість теракту ІД в Парижі

Фото: Reuters

Директор ЦРУ попередив про можливість терористичних атак в США.

Бойовики терористичного угрупування "Ісламська держава" можуть спробувати організувати нові теракти на території Сполучених Штатів.

Про це заявив директор Центрального розвідувального управління США Джон Бреннан.

"Я думаю, що вони спробують переправити сюди своїх людей, матеріали, які їм потрібні для цього", - припустив глава ЦРУ.

Крім того, терористи можуть розраховувати на найманців, завербованих вже на території США. За його словами, терористи намагаються спровокувати конфлікт між Заходом і мусульманським світом, додав він. На думку Бреннана, це робиться з метою залучення до лав ІД нових прихильників.

Директор ЦРУ повідомив про запобігання спецслужбами терактів в Європі. "Повірте, службам безпеки і розвідки вдалося запобігти безлічі атак", - сказав він. При цьому були затримані виконавці, які, за словами Бреннана, "перебралися з Іраку до Сирії, а звідти до Європи".

Також директор ЦРУ визнав, що спецслужби мали попередню інформацію про можливі теракти в Парижі в ніч на 14 листопада 2015 року.

"Ми за кілька днів знали, що ІД збирається щось влаштувати", - сказав Бреннан. За його словами, оперативно відреагувати і запобігти події завадило "використання терористами нових засобів комунікації".

Нагадаємо, що у Бельгії була проведена спецоперація після терактів в Парижі та його передмістях, скоєних 13 листопада. Тоді три бойовики підірвали себе поряд зі стадіоном "Стад де Франс" у Сен-Дені, ще один - на бульварі Вольтер. Крім того, екстремісти влаштували стрілянину в декількох кафе і ресторанах, терористи захопили заручників у концертному залі "Батаклан", причому двоє з них привели в дію пояси смертника, одного ліквідувала поліція під час штурму. Загинули 130 осіб.

Після терактів у французькій столиці Бельгії підвищили рівень терористичної загрози, в Брюсселі протягом тижня він зберігався високий. У місті проводилися рейди, спрямовані на затримання причетних до організації атак в Парижі.

Відповідальність за теракти взяло на себе терористичне угрупування "Ісламська держава". Організатор терактів Абдельхамід Абауд підірвав сам себе під час спецоперації силовиків.

У Женеві затримали двох сирійців, причетних до організації терактів у Парижі

У Женеві затримали двох сирійців, причетних до організації терактів у Парижі

Новий терористичний напад стався у Франції

Новий терористичний напад стався у Франції

Повʼязані теми:

Наступна публікація