У Держдепі розповіли деталі домовленостей США і РФ щодо Алеппо

У Держдепі розповіли деталі домовленостей США і РФ щодо Алеппо

Фото: Reuters

Керрі і Лавров домовилися продовжити переговори про створення основи домовленостей для припинення вогню.

Глави зовнішньополітичних відомств США і РФ Джон Керрі і Сергій Лавров домовились продовжувати переговори щодо припинення вогню в сирійському Алеппо та доступу для гуманітарних вантажів.

Про це заявила директор прес-офісу Державного департаменту США Елізабет Трюдо, - Укрінформу.

Держсекретар Керрі і міністр Лавров домовилися продовжити переговори про створення основи для припинення вогню, що дозволить доставити допомогу – дуже необхідну гуманітарну допомоги – а також безпечний відхід тим, хто бажає лишити місто.

Трюдо також повідомила, що зараз відбувається робота над практичними аспектами технічних дискусій, які мають відбутися в суботу в Женеві.

Нагадаємо, раніше країни "Великої сімки" зробили заяву, в якій вимагали негайно припинити вогонь у Алеппо та надати гуманітарну допомогу жителям міста, крім того Росію звинуватили у блокуванні роботи Ради Безпеки ООН.

У відповідь на цю заяву, Лавров зазначив, що західні країни у своєму зверненні не надали жодної конкретики щодо поліпшення гуманітарної ситуації в Алеппо, а також звинуватив США в тому, що вони намагаються вивести з-під удару терористичну організацію "ан-Нусру".

Зазначимо, раніше буквально через кілька годин після розмови між главами держав США і Росії стосовно ситуації в Алеппо та спільного рішення об'єднати зусиля в боротьбі проти тероризму, Кремль знову розпочав здійснювати бомбардування Халеба.

В Алеппо загинув російський полковник, який брав активну участь в окупації України

В Алеппо загинув російський полковник, який брав активну участь в окупації України

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація