У Держдепі сумніваються у щирості гуманітарних поривань РФ у Сирії

У Держдепі сумніваються у щирості гуманітарних поривань РФ у Сирії

Фото: Reuters

У США сподіваються, що російська "гуманітарна пауза" не є попередженням про великий наступ.

Якщо РФ на кілька годин припинить обстріли Алеппо, це матиме недостатній вплив на загальну ситуацію у Сирії.

Про це заявив заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, пише Укрінформ.

"Якщо у невпинних стражданнях мешканців Алеппо дійсно настане восьмигодинна пауза – це добре. Однак, чесно кажучи, цього буде замало і надто пізно", - сказав Тонер.

Він висловив невпевненість у щирості гуманітарних поривань Росії, з огляду на попередні дії РФ у Сирії. " Тонер також виразив сподівання, що російська "гуманітарна пауза" не є попередженням про великий наступ.

Нагадаємо, що в РФ оголосила про 8-годинну "гуманітарну паузу" в бомбардуваннях Алеппо, яка розпочнеться о 8 годині ранку 20 жовтня. За словами начальника головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ генерал-лейтенант Сергія Рудського, вогонь припинять "передовсім для вільного проходу мирних жителів, евакуації хворих і поранених, а також виведення бойовиків".

Нагадаємо, США пригрозили Москві припинити співпрацю у вирішенні сирійського конфлікту, якщо Кремль не перестане бомбити сирійське місто Алеппо, який є центром сирійської опозиції. Про це держсекретар США Джон Керрі сказав по телефону російському міністру закордонних справ Сергію Лаврову.

Сполучені Штати не створять з Росією центр для координації ударів по позиціях бойовиків у Сирії, поки не буде забезпечений доступ гуманітарної допомоги в Алеппо і регіони, які її потребують.

9 вересня на переговорах в Женеві між главами зовнішньополітичних відомств Росії і США була досягнута домовленість режим припинення вогню в Сирії. Уряд цієї країни підтримав дане рішення. Передбачається, що учасники перемир'я припинять бойові дії, але зроблено виняток для "Ісламської держави" і "Фронт ан-Нусра" – ці організації, визнані терористичними, як і раніше, можна буде атакувати. Але авіація режиму Асада повинна буде припинити польоти.

Нещодавно російська авіація відновила важкі бомбардування повстанців в АлеппоПісля цього, британський міністр закордонних справ Борис Джонсон попередив Росію, що вона ризикує стати країною-ізгоєм, якщо продовжить бомбити цивільні об'єкти у Сирії. Керівники трьох німецьких федеральних земель виступили проти введення нових санкцій відносно РФ з-за ситуації в Сирії і назвали діючі санкції контрпродуктивними.

У Алеппо знову загинули мирні жителі внаслідок російських бомбардувань

У Алеппо знову загинули мирні жителі внаслідок російських бомбардувань

Повʼязані теми:

Наступна публікація