У Держдумі назвали зрив поставок електрики у Крим "дешевим піаром" України

У Держдумі назвали зрив поставок електрики у Крим "дешевим піаром" України

У Криму внаслідок аварії зникло світло

Голова комітету з енергетики вважає, що Київ свідомо здійснив провокацію.

Росія не підпише контракт щодо поставок електроенергії у Крим з Україною, якщо в документі не буде зазначено, що півострів є російською територією. Про це заявив голова комітету Держдуми РФ з енергетики Павло Завальний.

"Це неможливо, тому що Крим де-факто і де-юре частина Росії. Тому такі контракти ми не повинні підписувати", - сказав він, коментуючи можливість підписання документу, в якому Крим буде визнано українською територією.

Російський депутат заявив, що Україна займається піаром, розкручуючи "антиросійську істерику", і спеціально влаштовує провокацію. Однак уже у травні Крим завдяки енергомосту з Кубані буде забезпечено необхідною електрикою.

"Не так багато залишилося до травня місяця, думаю, що це можна прискорити, в квітні поставити. Тоді Крим стане незалежним від України. У Києві це розуміють, тому зараз відчайдушно займаються дешевим піаром, щоб знайти привід для відмови від поставок, щоб якомога більше нашкодити мешканцям Криму. Це негідно не те, що людської поведінки, це взагалі ні в які ворота не лізе", - вважає російський депутат.

Як уже повідомлялося, кримчани можуть зустріти Новий рік без світла. Разом із тим Укренерго пообіцяло дати Криму світло протягом 24 годин.

Кримчани можуть зустріти Новий рік без світла

Кримчани можуть зустріти Новий рік без світла

Повʼязані теми:

Наступна публікація