У Держдумі РФ хочуть заборонити називати національність терористів

У Держдумі РФ хочуть заборонити називати національність терористів

Фото: Reuters

Таким чином російські парламентарі збираються протидіяти тероризму.

Комітет Держдуми РФ у справах громадських об'єднань і релігійних організацій схвалив законопроект, що забороняє ЗМІ називати національну і релігійну приналежність терористів.

Про це йдеться у висновках комітету, пише "РБК".

"Для збереження міжнаціональної та міжконфесійної злагоди та миру на території Російської Федерації забороняється розповсюдження засобами масової інформації з метою інформаційного протидії тероризму відомостей, що вказують на національну приналежність або на релігійну прихильність осіб або групи осіб, причетних до терористичної діяльності", - йдеться в тексті документу.

У законопроекті наголошується, що порушення заборони загрожує позбавленням волі на п'ять років.

У Держдумі вважають, що законопроект допоможе боротися з ворожнечею і ненавистю в суспільстві та дозволить "удосконалити систему інформаційної протидії тероризму, а також забезпечити точне і достовірне поширення інформації".

До того ж законопроектом також вносяться зміни в закон про ЗМІ. Згідно з новою статтею, інформаційна протидія тероризму повинна здійснюватися ЗМІ "всіма доступними засобами і законними способами".

Як зазначається, закон вніс на розгляд парламенту законодавчий орган Чечні у грудні минулого року.

Наразі відгук комітету у справах громадських організацій направлений в комітет з інформаційної політики, що є головним виконавцем щодо цього законопроекту.

Повʼязані теми:

Наступна публікація