У Фінляндії задумалися про закриття кордону із Росією

У Фінляндії задумалися про закриття кордону із Росією

У Фінляндії переймаються напливом біженців / Фото: Getty Images

У МЗС країни занепокоєні напливом біженців.

Міністр закордонних справ Фінляндії запропонував посилити заходи безпеки на кордоні із Росією.

Про потребу жорсткішого контролю за кордоном Тімо Сойні заявив на фоні великого потоку біженців, які прямують через східний кордон Фінляндії, повідомило видання Yle.

Під час візиту до Лапландії очільник МЗС Фінляндії наголосив, що необхідно покласти край незаконному в'їзду мігрантів в країну і їх переміщенням всередині країни.

Як один із варіантів убезпечення кордону із РФ Сойні назвав його закриття, за умови, якщо не вдасться домовитися з російською владою про припинення незаконної міграції.

За словами міністра закордонних справ Фінляндії, МЗС, МВС і канцелярія Держради постійно контактують із російською владою для того, аби вирішити питання завдяки перемовинам.

"Сойні говорить, що зростання числа біженців через східний кордон свідчить про те, що в Росії діють організовані злочинні угруповання, торговці людьми і контрабандисти", - повідомили у виданні. 

Фінляндія розгорне сили швидкого реагування вздовж кордону з Росією

Фінляндія розгорне сили швидкого реагування вздовж кордону з Росією

Нагадаємо, що раніше прикордонна служба Фінляндії заявила, що невідомий вертоліт, що летів з боку Росії, порушив кордон, залетівши на територію країни приблизно на дев'ять кілометрів. Інцидент стався вранці в четвер, 10 грудня, в районі східної частини Фінської затоки.

На радіовиклики пілоти не реагували. Порушник перебував у повітряному просторі Фінляндії шість хвилин, після чого повернувся на російську територію. У зв'язку з інцидентом уповноважений прикордонного округу південно-східної Фінляндії зв'язався з представником виборзького прикордонного загону.

Повʼязані теми:

Наступна публікація