У Франції невідомий зарізав поліцейського і взяв у заручники його сім'ю - ЗМІ

У Франції невідомий зарізав поліцейського і взяв у заручники його сім'ю - ЗМІ

Фото: Reuters

На місці події перебувають елітні підрозділи поліції.

У передмісті Парижа невідомий зарізав поліцейського біля його будинку.

Про це повідомляє The Telegraph з посиланням на прес-секретаря МВС Франції П'єра-Генрі Бранде.

Це сталося у Маньанвілі на північний захід від Парижа. Злочинець напав на правоохоронця, коли той повертався додому близько 9 вечора за місцевим часом.

Після цього невідомий замкнувся в будинку загиблого, взявши в заручники його дружину і 3-річного сина.

На місце події приїхали представники елітних підрозділів французької поліції.

Особистість і мотиви зловмисника поки невідомі. Деякі джерела кажуть, що нападник – сусід 42-річного поліцейського, який був у цивільному, коли на нього напали і дев'ять разів вдарили ножем. Нападника описали як підлітка або молоду людину 20 років. Зараз поліція вступила переговори з вбивцею.

В той час, як прес-секретар МВС говорив з журналістами, біля будинку поліцейського пролунали п'ять пострілів. Поки неясно, хто стріляв – поліція чи зловмисник.

Після стрілянини в Орландо, терактів в Парижі і Брюсселі багато хто підозрює в інциденті тероризм, але інші вважають, що вбивство і захоплення заручників пов'язані з психічними відхиленнями нападника або його особистою образою на поліцейського.

12 червня вночі в американському місті Орландо невідомий увірвався до клубу Pulse, де влаштовує вечірки ЛГБТ-спільнота, та відкрив стрілянину.  Жертвами інциденту стали 50 людей, ще принаймні 53 отримали поранення і були госпіталізовані.

Сам нападник був ліквідований під час перестрілки із спецпризначенцями. Убивця був озброєний гвинтівкою і пістолетом, при ньому також був підозрілий пристрій. Повідомлялося, що він захопив заручників і забарикадувався в гардеробі. Видання Washington Post повідомило ім'я підозрюваного. Ним виявився 29-річний Омар Матін. За непідтвердженими даними, його батьки – вихідці з Афганістану. 

Місцева поліція визнала напад на нічний клуб локальним терактом. Стрілянина в орландському клубі стала найчисельнішою за кількістю жертв в історії США та другим наймасштабнішим терактом після 11 вересня 2001 року. У штаті Флорида запровадили надзвичайний стан. 

Омар Матін перед нападом на гей-клуб зателефонував до поліції і заприсягнувся у вірності "Ісламській державі". Пізніше терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність на криваву стрілянину у гей-клубі в Орландо.

Повʼязані теми:

Наступна публікація