У Франції оприлюднили звіт щодо авіакатастрофи Airbus 320 в Альпах

У Франції оприлюднили звіт щодо авіакатастрофи Airbus 320 в Альпах

Фото: Reuters

Лікарі рекомендували другому пілоту пройти лікування в психіатричній клініці.

За два тижні катастрофи до літака німецької авіакомпанії Germanwings у французьких Альпах лікарі рекомендували другому пілоту Андреасу Лубіцу пройти лікування в психіатричній клініці.

Про це йдеться у звіті, оприлюдненому експертами Управління досліджень та аналізу безпеки цивільної авіації Франції, повідомляє Reuters.

Так, слідство виходить з того, що другий пілот Андреас Лубіц, який страждав від депресії, заблокував себе в кабіні пілотів і навмисне спрямував літак зі 150 людьми на борту на гори.

Слідчі встановили, що Лубіц проявляв симптоми депресії у грудні 2014 року і протягом наступних місяців консультувався з кількома лікарями, жоден з яких не попередив про небезпеку керівників авіаційної галузі чи безпосередньо його роботодавця.

Відтак, грунтуючись на результатах розслідування, слідчі рекомендують, щоб світові органи авіації встановили нові правила для регулярної перевірки пілотів.

Фахівці наголошують на тому, що медиків потрібно зобов'язати повідомляти владу, якщо психічне здоров'я пілота може поставити під загрозу громадську безпеку.

Нагадаємо, що пілот літака, що розбився в Альпах літака компанії Germanwings Андреас Любиц протягом останніх п'яти років відвідав 41-го лікаря.

Лайнер Airbus А-320 авіакомпанії Germanwings, що виконував рейс з Барселони в Дюссельдорф, впав 24 березня у французьких Альпах. На борту літака знаходилися 150 осіб, у тому числі 6 членів екіпажу. Всі вони загинули. Передбачається, що другий пілот Андреас Любиц заблокував двері в кабіну пілота і навмисно спрямував літак до землі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація