У Франції під час акцій протесту поранено понад 20 поліцейських

У Франції під час акцій протесту поранено понад 20 поліцейських

Ілюстрація / Фото: Reuters

Більше 100 протестувальників були арештовані.

У Франції 24 поліцейських отримали поранення в ході протестів проти зміни трудового законодавства. Найзапекліші сутички правоохоронців з демонстрантами відбулися в Парижі. Троє поліцейських отримали серйозні травми, один - у критичному стані.

Десятки тисяч маніфестантів вийшли в четвер на вулиці Парижа та інших великих міст – Нанта, Ліона, Марселя, Тулузи. Деякі палили шини і кидали в поліцію каміння і пляшки. Більше 100 протестувальників були арештовані. Це спроба мотивувати бізнес наймати більше працівників. На думку законодавців, такий крок допоможе боротися з хронічним безробіттям.

Противники закону говорять, що він дозволить роботодавцям нехтувати правами працівника на гідну оплату, понаднормову роботу і відпочинок. Протести у великих містах Франції стали продовженням серії маніфестацій, що почалися два місяці тому. Чергові акції намічені на 1 травня.

Нагадаємо, біженці шукають шляхи обходу Греції і Туреччини, щоб потрапити в Європу. Близько 200 тис. біженців зараз перебувають у Лівії і чекають переправлення в обхід забороненого балканського маршруту.

Крім того, в Греції на острові Лесбос мігранти стрибають у воду, щоб перешкодити вже другого корабля забирати мігрантів з Греції в Туреччину. Їх виловлюють і доставляють у відділок. Згідно з угодою між Анкарою і Брюсселем, турки зобов'язалися приймати назад всіх, хто потрапив до Греції після 20 березня і не попросив притулку. Проїзд назад - європейським рахунок.

Повʼязані теми:

Наступна публікація