У Франції правоохоронці провели екстрену нараду після теракту в Ніцці

У Франції правоохоронці провели екстрену нараду після теракту в Ніцці

Фото: Reuters

За останніми даними, жертвами теракту стали 77 осіб.

Глава МВС Франції Бернар Казнєв терміново прибув вночі в Ніццу і провів там з місцевою владою екстрену нараду, присвячену ситуації в місті після  атаки з численними жертвами.

Про це повідомив глава регіону Прованс-Альпи-Лазурний берег, колишній мер Ніцци Крістіан Естрозі в мікроблозі Twitter.

"Провели нараду з міністром внутрішніх справ Бернаром Казнєвим і представниками всіх державних служб", - написав Естрозі на своїй сторінці в мікроблозі Twitter.

Нагадаємо, що в Ніцці близько 22:30 за місцевим часом на Англійській набережній, головному бульварі міста, який йде вздовж Середземного моря, біла вантажівка врізалася в натовп людей, які святкували День взяття Бастилії і спостерігали за салютом. Машина набрала швидкість до 60-70 кілометрів на годину і в'їхала в людей.

Пізніше з авто відкрили стрілянину. Зав'язалася перестрілка з поліцією і нападник був убитий.

Теракт в Ніцці могли здійснити двоє або більше осіб. Очевидці подій, які пишуть в соцмережах, повідомляють щонайменше про двох учасників нападу. Правоохоронці шукають спільників стрілка і обшукують район.

Відразу після інциденту на набережній почалася паніка. Мерія міста назвала подію терактом і закликала людей не виходити на вулицю.

За офіційними даними, в результаті теракту загинули 77 осіб, понад 100 осіб отримали поранення.

У вантажівці вбивці правоохоронці знайшли гранати та зброю. Місцева прокуратура почала розслідування справи про тероризм.

"Ісламська держава", яку підозрюють у вчиненні злочину, поки не взяла відповідальність за теракт.

Український президент Петро Порошенко шокований трагедією, а американський президент Барак Обама засудив теракт і запропонував допомогу США в розслідуванні злочину.

Повʼязані теми:

Наступна публікація