У Франції прокурор підтвердив ім'я терориста з Ніцци

У Франції прокурор підтвердив ім'я терориста з Ніцци

Фото: Reuters

При спробі затримання терорист кілька разів вистрілив у трьох поліцейських.

Прокурор Франсуа Мулен підтвердив, що теракт в Ніцці скоїв 31-річний громадянин Тунісу Мохаммед Булель. Слідчі продовжують з'ясовувати, чи він діяв поодинці або в нього були спільники. Мулен також підтвердив, що в ході розслідування була затримана колишня дружина терориста.

Про це пише Le Figaro.

Чи належав Булель до будь-якої терористичної організації, нині невідомо. Жодне з угрупувань не взяло на себе відповідальність за теракт в Ніцці. За словами прокурора, у вантажівці, на якому Булель врізався в натовп людей на набережній в Ніцці, знайшли пістолет і магазин патронів, а також муляжі ще одного пістолета, автомата Калашникова та автоматичної гвинтівки М16.

Крім того, були знайдені документи терориста, банківська картка та мобільний телефон. При спробі затримання, як розповів прокурор, терорист кілька разів вистрілив у трьох поліцейських, після чого був убитий.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що підозрюваний у скоєнні теракту в Ніцці Мохаммед Лахуайедж нехтував правилами ісламу, бив свою дружину і вживав наркотичні речовини.

Про це Daily Mail повідомив родич терориста – кузен його дружини Валід Хамоу.

За його словами, Бухлель не дотримувався традицій, ігнорував посаду і любив заглянути в пляшку.

Поліція також з'ясувала, що Бухлеля раніше затримували 27 січня після бійки у пабі.

Французька прокуратура повідомила, що Бухлель притягувався до кримінальної відповідальності за дрібні порушення, зокрема, сімейне насильство. Він був одружений, мав трьох дітей і працював шофером. Цей чоловік не був відомий спецслужбам, про його зв'язки з терористами поки невідомо.

15_7_nice_2

 

Нагадаємо, що в Ніцці 14 липня близько 22:30 за місцевим часом на Англійській набережній, головному бульварі міста, білий вантажівка врізалася в натовп людей, які святкували День взяття Бастилії і спостерігали за салютом. Машина набрала швидкість до 60-70 кілометрів на годину і в'їхала в людей. Пізніше з авто відкрили стрілянину. Зав'язалася перестрілка з поліцією і нападник був убитий. Мерія міста назвала подію терактом і закликав людей не виходити на вулицю.

У вантажівці вбивці правоохоронці знайшли гранати та зброя. "Ісламська держава", яку підозрюють у вчиненні злочину, поки не взяла відповідальність за теракт.

Український президент Петро Порошенко шокований трагедією, а американський президент Барак Обама засудив теракт і запропонував допомогу США в розслідуванні злочину.

Згодом стало відомо, що підозрюваний у скоєнні теракту - 31-річний уродженець Тунісу на ім'я Мохаммед Лахуайедж Бухлель. Жертвами атаки стали 84 людини, 10 з них - діти.

Українці біля посольства Франції вшанували пам'ять жертв теракту в Ніцці

Українці біля посольства Франції вшанували пам'ять жертв теракту в Ніцці

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Виховання дітей
Наступна публікація