У Гельсінкі запобігли масовому насильству над жінками за "кельнським сценарієм"

У Гельсінкі запобігли масовому насильству над жінками за "кельнським сценарієм"

Гельсінкі раніше спростовували зв'язок між подіями у Німеччині та Фінляндії / Фото: Getty Images

Правоохоронці отримали три заяви про домагання.

Поліція Гельсінкі підтвердила, що в місті в новорічну ніч планувалися масові грабунки і домагання жінок біженцями з Іраку, як це сталося в Кельні.

Як повідомляє видання "Yle", посилаючись на дані поліції, іракські прохачі притулку приїхали в Гельсінкі на зустріч Нового року з інших міст Фінляндії, а також з місцевих центрів з прийому біженців. Опівночі в тунелі під Залізничним вокзалом зібралося близько 1000 вихідців з Іраку.

З місця були видалені кілька десятків осіб, кількох затримали. В поліцію подано три заяви про домагання.

"У нас були попередні відомості про те, що на новий рік в Гельсінкі приїдуть люди, які мають намір порушувати громадський порядок. Ми готувалися, в першу чергу, до сексуальних домагань, пограбувань, крадіжок і бійок", - розповів виданню заступник начальника поліції Гельсінкі Ілкка Коскімякі.

Раніше міністр внутрішніх справ Петтері Орпо не став підтверджувати зв'язок між подіями в Фінляндії та в Кельні.

Нагадаємо, у центрі німецького міста Кельн у новорічну ніч невідомі влаштували масові сексуальні домагання і пограбування сотні жінок. Постраждалі розповіли, що нападники забирали у них сумки, мобільні телефони та гаманці. Канцлер Німеччини Ангела Меркель особисто закликала до якнайшвидшого розслідування справи. Німецька поліція підозрює 16 чоловіків північноафриканського походження в причетності до масових нападів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація