У Генштабі РФ показали фото тисяч бензовозів на кордоні Туреччини та Іраку

Російські військові знову звинувачують турецьку сторону у співпраці з бойовиками ІД.

Російський Генштаб заявив про 12 тисяч бензовозів і вантажівок, які розташовані біля пропускного пункту в районі Захо на кордоні Туреччини та Іраку.

Начальник головного оперативного управління Генерального штабу ЗС РФ генерал-лейтенант Сергій Рудської показав журналістам відповідні фото.

Військовий повідомив, що на момент знімання російськими розвідниками, з обох сторін кордону перебувало 11775 бензовозів і вантажівок, з яких 4530 були на території Туреччини, а ще 7245 — Іраку.

Також Рудський продемонстрував збільшені фото вказаного району по квадратах.

За словами представника Генштабу, через пропускний пункт Захо везуть нафту, видобуту в Іраку і Сирії. Один з маршрутів веде з сирійської провінції Дейр-ез-Зор, що перебуває під контролем бойовиків "Ісламської держави" через прикордонні населені пункти Гуна і Телль-Сфук в Сирії у напрямку Мосула і Захо на території Іраку, зазначив Рудський.

Військовий заявив, що саме Туреччина є кінцевою точкою контрабанди нафти.

"Колони наливників йдуть найкоротшим шляхом до сирійсько-іракському кордоні, яку перетинають в районі населеного пункту Телль-Сфук (Сирія – Ред.). Однак, незважаючи на значний "гак", кінцевою точкою контрабандного маршруту залишається Туреччина. На турецьку територію нафта потрапляє через пропускний пункт в районі Захо. На схемі видно, що цей маршрут частково збігається з так званим "східним маршрутом", про який ми говорили на минулій зустрічі", — цитує прес-служба Міноборони слова Рудського.

Нагадаємо, після конфлікту між РФ і Туреччиною через збитий Су-24 Міноборони Росії звинуватило турецького президента Реджепа Ердогана та його сім'ю у покупці нафти у бойовиків "ІД". Турецька сторона, своєю чергою, стверджувала, що має докази причетності Росії до торгівлі нафтою з бойовиками "Ісламської держави".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація