У Гондурасі оголосили надзвичайний стан через стрімке поширення вірусу Зіка

У Гондурасі оголосили надзвичайний стан через стрімке поширення вірусу Зіка

У Гондурасі оголосили надзвичайний стан / Фото: Reuters

Чиновники закликали громадян своєчасно вивозити сміття.

У Гондурасі оголосили надзвичайний стан через швидке поширення на території країни небезпечного вірусу Зіка.

Відповідну постанову підписав президент центральноамериканської республіки Хуан Орландо Ернандес після засідання ради міністрів, на якому була проаналізована санітарна обстановка в країні, передає ТАСС.

На засіданні, серед іншого, було оголошено про посилення заходів щодо боротьби з комарами виду Aedes Aegypti, які переносять небезпечну хворобу.

Повідомляється, що в Гондурасі перший випадок зараження вірусом Зіка зареєстрований у грудні минулого року. Наразі кількість інфікованих перевищила вже 3,7 тисяч осіб.

Згідно з рішенням влади країни, особливу увагу буде приділено забезпеченню санітарної безпеки на території навчальних закладів та їхніх околицях. Зокрема, чиновники закликали громадян своєчасно вивозити сміття та побутові відходи, а також не зберігати воду у відкритих резервуарах, де створюються ідеальні умови для розмноження комах.

Нагадаємо, що 25 січня Всесвітня організація охорони здоров'я попередила, що вірус Зіку пошириться на всі країни Північної і Південної Америки, за винятком Канади і Чилі.

Потрапивши в 2015 році з Африки і Азії до Південної Америки, він дуже швидко поширився по материку. Зараження відбувається через укуси комарів. Поки неясно, чи патоген передається від людини до людини статевим шляхом.

У ВООЗ наголосили, що вірус викликав пошкодження головного мозку у тисяч немовлят в Бразилії. Вакцини для профілактики або лікування вірусу не існує. Сама хвороба викликає невелике підвищення температури і висип.

27 січня в США повідомили, що вірус був зафіксований у дорослого жителя Вірджинії, який виїжджав за межі країни, а також у жителя штату Арканзас.

Найбільше спалахи захворювання були зареєстровані в Азії, Африці, Південній і Північній Америці, Тихоокеанському регіоні. Вірус проник також в кілька країн Європи, крім Німеччини, це - Швейцарія, Данія Швеція, Великобританія, Португалія і Нідерланди.

Повʼязані теми:

Наступна публікація