У Греції відхрещуються від того, що знайдені уламки належать літаку EgyptAir

У Греції відхрещуються від того, що знайдені уламки належать літаку EgyptAir

Фото: Reuters

Знахідками, які були оголошені уламками літака EgyptAir, є шматок деревини і інші матеріали.

Знахідками, які були оголошені уламками літака EgyptAir, є шматок деревини і інші матеріали. У Греції переконують, що заяви про те, що знайдені уламки належать літаку EgyptAir, не відповідають дійсності.

Про це пише dw.com на AFP. 

"Нині аналіз знайдених фрагментів свідчить, що вони не походили з цього літака. Мої колеги з Єгипту також підтвердили мені, що досі не було встановлено, що знайдені речі походять з літака EgyptAir", - сказав керівник служби розслідувань авіакатастроф і авіаційної безпеки Греції Атанасіос Бініс.

Він повідомив, що знахідками, які були оголошені уламками літака EgyptAir, є шматок деревини, а також "деякі інші матеріали".

Офіційно причин зникнення ніхто не називає. За інформацією джерел деяких ЗМІ, літак впав у море поблизу грецького острова Карпатос. Греки нібито бачили в небі якусь вогненний спалах. До пошуків приєднується військова авіація цієї країни.

У EgyptАir тим часом повідомляють, що з борту йшов сигнал через дві години після зникнення.

"Ми можемо сказати, що зв'язок зник у певний момент і в певному районі. Зараз ведуть пошуки. Збройні сили заявили, що вони не отримували сигнал тривоги, а просто сигнал. Зараз ми перевіряємо", - заявив прем'єр-міністр Єгипту Шериф Ісмаїл.

Останню зв'язок з літаком тримали грецькі диспетчери. За їх словами, під час контакту пілот зниклого лайнера був у хорошому настрої.

Міністр оборони Греції заявляє, що перед зникненням з радарів літак зробив кілька дивних маневрів. Спершу повернувся на 90 градусів вліво, а потім різко розвернувся на 360 градусів. Міністр цивільної авіації Єгипту Шериф Фатхі висуває перші припущення.

"Ситуація може вказувати – наголошую – може, тому що не хочу спекулювати. Якщо проаналізувати все належним чином, то ймовірність терористичної атаки вище, ніж технічні несправності", - заявив чиновник.

Версії теракту не заперечують і на Заході. Вже озвучив її і глава російської ФСБ. Однак жодна з терористичних організацій відповідальності на себе не взяла.

Тим часом з'являються перші новини з місця пошуків зниклого лайнера. За 370 кілометрах на південь від грецького острова Крит знайшли два пластикових фрагмента, які можуть бути частинами борту.

Родичі пасажирів літака EgyptAir чекають офіційної інформації в паризькому аеропорту

Родичі пасажирів літака EgyptAir чекають офіційної інформації в паризькому аеропорту

Повʼязані теми:

Наступна публікація