У Грузії обирають новий парламент

У Грузії обирають новий парламент

Фото: УНІАН

Це – черговий тест на стабільність у країні.

У суботу в Грузії проходять парламентські вибори. Місце у парламенті виборюють понад 20 політичних партій.

Про це повідомляє "ВВС Україна".

Основна боротьба розгорнеться між правлячою партією "Грузинська мрія – Демократична Грузія" і опозиційним "Єдиним національним рухом".

Щоб пройти у парламент, партія повинна набрати понад 5% голосів, а мажоритарні кандидати для перемоги в першому турі мають отримати понад половину голосів виборців округу.

У зверненні до населення напередодні голосування прем'єр-міністр країни Георгій Квірікашвілі пообіцяв, що вибори пройдуть в умовах свободи і демократії.

У правлячій партії неодноразово заявляли, що в опозиційному "Єдиному національному русі" готуються до провокацій під час і після виборів. В опозиційній партії ці звинувачення рішуче відкидають.

За ходом виборів стежать майже 30 тис. місцевих спостерігачів і близько 1,5 тис. представників міжнародних організацій. Згідно опитувань громадської думки, напередодні виборів багато виборців ще не визначилися, за кого голосувати.

Зазначимо, що згідно конституції Грузії, після визнання повноважень новообраного парламенту партія або блок з найкращими результатами повинні в семиденний термін висунути кандидатуру на посаду прем'єр-міністра.

Нагадаємо, голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі у вересні повідомив, що його дружина Сандра Рулофс балотується до парламенту Грузії.

"Вона балотується у парламент у "Стратегічному регіоні". Вона – один із лідерів цієї партії", – прокоментував Саакашвілі. Він також зізнався, що піти у політику дружина вирішила самостійно.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація