У Гвінеї зафіксовані нові випадки зараження лихоманкою Ебола

У Гвінеї зафіксовані нові випадки зараження лихоманкою Ебола

Фото: Reuters

В результаті спалаху лихоманки Ебола в Західній Африці з грудня 2013 року померли понад 11 тисяч чоловік.

В Гвінеї зафіксовано два нових випадки захворювання лихоманкою Ебола, повідомила влада країни. Обидва хворих належать до однієї сім'ї. Повідомляється, що раніше три їх родича померли після того, як у них були виявлені симптоми лихоманки. В уряді заявили, що їх село переведене в режим ізоляції, а в район спрямовані на запаси вакцини.

У четвер Всесвітня організація охорони здоров'я офіційно оголосила про закінчення поширення Еболи в сусідній країні - Сьєрра-Леоне, після того як 42 дні там не спостерігалося нових випадків зараження.

Раніше експерти ВООЗ попереджали, що Ебола може знову проявляти себе в окремих випадках, так як вірус здатний зберігатися в організмах, які пережили лихоманку.

Нагадаємо, що раніше 22-річна жінка захворіла на самому початку 2016 року і померла 12 січня. Лихоманка була діагностована у неї посмертно.

В минулий листопад в Гвінеї вилікували останнього пацієнта з вірусом Ебола. Спалах зараження в Західній Африці забрала життя понад 11 тисяч осіб. Вважалося, що на епідемії можна поставити крапку.

У Сьєрра-Леоне закінчилася епідемія Еболи

У Сьєрра-Леоне закінчилася епідемія Еболи

Повʼязані теми:

Наступна публікація