У Hermitage Capital заявили про причетність скандального генпрокурора РФ до смерті Магнітського

У Hermitage Capital заявили про причетність скандального генпрокурора РФ до смерті Магнітського

Активісти докладно описали і задокументували "бізнес" російського генпрокурора та його сім'ї / Фото: navalny.com

Чайка "панічно боїться" нових викриттів.

Засновник фонду Hermitage Capital Вільям Браудер заявив, що звинувачення російського генпрокурора Юрія Чайки у замовленні розслідування Навального про корупцію - невипадкове.

На його думку, воно пов'язане з тим, яку роль російський генпрокурор зіграв у справі Сергія Магнітського, повідомляє Slon.

"[Чайка] не може не усвідомлювати, яку непривабливу роль він особисто зіграв у "справі Магнітського" і панічно боїться нових викриттів. Саме під керівництвом Чайки чиновники прокуратури потурали катуванням Магнітського в слідчому ізоляторі, а після загибелі Магнітського Чайка особисто зупинив розслідування висновку у справі Магнітського Ради при президенті з прав людини, а його підлеглі звільнили від відповідальності чиновників МВС, які переслідували Магнітського ", – сказав представник програми "Справедливість для Сергія Магнітського".

Він також назвав фільм НТВ, який покликаний викрити його зв'язки з російською опозицією, грубою дезінформацією.

"В тому, що говорить Чайка і, тим паче, у тому, що озвучують безпринципні пропагандисти державних телеканалів, немає правди. За допомогою грубої дезінформації вони хочуть вирішити відразу дві актуальні для них проблеми: відвернути увагу громадськості від суті звинувачень, озвучених Навальним в Москві, і припинити пошук вкрадених у росіян 5,4 мільярда рублів – злочину, розкритого Сергієм Магнітським – по всьому світу", – заявив Браудер.

Раніше телеканал НТВ анонсував показ 18 грудня нібито викривального фільму про зв'язок Вільяма Браудера з російськими протестами.

Генпрокурор РФ назвав "замовними і брехливими" результати скандального розслідування фонду Навального щодо генпрокурора Юрія Чайки і його синів: активісти докладно описали і задокументували "бізнес" чиновника, побудований на здирництві, відкатах і рейдерстві, починаючи аж з 1999 року.

Олексій Навальний зазначив, що "своєю відповіддю Юрій Чайка підтверджує всі звинувачення".

Генеральний прокурор Росії запевняє, що розслідування фонду Навального було "замовлено" британським підприємцем Вільямом Браудером - керівником фонду Hermitage Capital, який був одним з ініціаторів прийняття в США "закону Магнітського". Він неодноразово звинувачував російську владу в корупції, у загибелі юриста Hermitage Capital Сергія Магнітського і в зв'язках з організованою злочинністю.

Повʼязані теми:

Наступна публікація