У канадському Форті Мак-Мюррей пожежі знищили 20% будинків

У канадському Форті Мак-Мюррей пожежі знищили 20% будинків

Фото: Reuters

Пожежі в цій частині країни вирують вже близько тижня.

Близько 20% будинків знищено вогнем у місті Форт Мак-Мюррей у канадській провінції Альберта, де продовжують вирувати лісові пожежі, повідомив депутат місцевого парламенту Девід Юрдига. За його словами, пройдуть роки, перш ніж місто повернеться до нормального життя.

Форт Мак-Мюррей розташоване на нафтових пісковиках, які вкриті хвойним лісом. Тут знаходяться найбільші в Канаді нафтові родовища. Пожежі у цій частині країни вирують вже близько тижня. Більше 100 тисяч жителів регіону змушені були виїхати, рятуючись від вогню. За даними пожежних служб, зараз вогнем охоплена територія приблизно в 1,6 тисяч квадратних кілометрів - трохи менше, ніж у суботу. На думку фахівців, найбільш складний етап боротьби з пожежею вже пройдено.

Представник уряду провінції Альберта повідомив, що температура, яка зменшилася, допомагає пожежникам боротися з вогнем і полум'я поширюється не настільки швидко, як раніше. Вогонь відступає від населених районів, але все ще загрожує сусідній провінції Саскачеван.

Жителям Саскачевану і Північно-Західних територій рекомендували закрити вікна та двері через дим. Останній етап евакуації людей з Форту Мак-Мюррей був завершений в неділю. Про загибель людей в результаті самих пожеж не повідомлялося, однак дві людини загинули в ДТП в ході масової евакуації.

Напередодні вогонь повернувся "допалити" нафтову столицю Канади. Як повідомлялося, 4 травня лісова пожежа в канадській провінції Альберта змусив місцеву владу оголосити про евакуації міста Форт Мак-Мюррей.

Мер міста закликав своїх підопічних тікати подалі. Всі бояться того, що вітер змінить свій напрямок, і вогонь повернеться вдруге. "Немає нічого страшнішого, ніж залишати власний будинок. Крім одного – застрягти у власному домі, як у пастці", - застерігає голова провінції Альберта Рейчел Нотли.

За добу площа лісових пожеж у центральній Канаді зросла вдвічі

За добу площа лісових пожеж у центральній Канаді зросла вдвічі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Обвал глобального ринку
Наступна публікація