У Казахстані нападники, яких досі розшукують за теракт в Актобе, обстріляли охорону піонертабору

У Казахстані нападники, яких досі розшукують за теракт в Актобе, обстріляли охорону піонертабору

У перестрілках у казахстанському Актобе загинули 18 осіб. / Фото: соцсети

Охорону обстріляли з автомобіля.

Вранці у середу, 8 червня, у Казахстані, терористи, що раніше здійснили напад на збройовий магазин та військову частину в Актобе, обстріляли охорону піонерського табору. Про це повідомив глава Комітету нацбезпеки Володимир Жумаканов, передає Интерфакс.

"Сьогодні о 8:06 за Актюбінським часом з автомашини "Лада" 15 моделі білого кольору обстріляли охорону піонерського табору з гладкоствольної рушниці", - сказав він президенту Казахстану Нурсултану Назарбаєву.

У середу Жумаканов доповів про деякі результати антитерористичної операції у Казахстані. За його словами, ще шість осіб наразі перебувають на території Актюбінської області.

Водночас президент Казахстану наголосив на необхідності затримання осіб, причетних до терористичних дій в Актюбінській області.

"Ми знаємо, що вони в регіоні, відомі їхні особи, населення попереджене. Необхідно затримати всіх злочинців. У разі збройного опору знищувати", - сказав Назарбаєв.

Нагадаємо, 5 червня в Актобе стався напад на збройовий магазин та військову частину. У перестрілках у казахстанському Актобе загинули 18 осіб. За офіційними даними, 12 з них — учасники нападів, також в числі убитих — троє військовослужбовців. 7 червня стало відомо, що силовики ліквідували 13 бунтарів. Напад в Актобе назвали терактом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація