У Казахстані назвали напад в Актобе терактом

У Казахстані назвали напад в Актобе терактом

У Казахстані назвали напад в Актобе терактом

Фото: Instagram/zello_aktobe

В ході операції ліквідовано четверо бандитів.

Спікер сенату парламенту Казахстану Касим-Жомарт Токаєв назвав напад в Актобе терактом, підкресливши цинізм цього злочину.

Раніше прес-секретар республіканського МВС Алмас Садубаєв заявив, що в ході операції, яка проводиться в казахстанському Актобе, ліквідовані четверо бандитів, затримано семеро, з них двоє поранені. Інші злочинці поки знаходяться на волі, силовики проводять оперативно-розшукові заходи з їх затримання.

Нагадаємо, що в неділю Актобе піддався нападу групи бойовиків, які вбили продавця і охоронця в магазині зброї  "Паллада", поранивши трьох поліцейських. При нападі на другий магазин був убитий один відвідувач та поранений інший. У перестрілці з нарядом поліції були ліквідовані троє бандитів і ще один затриманий.

Крім того, бойовики, захопивши маршрутний автобус, напали на військову частину. В результаті перестрілки загинули троє військовослужбовців, ще шестеро отримали поранення. Військовослужбовцям вдалося відбити напад, один злочинець був знищений, ще один поранений і затриманий.

Через дії бандитів загинули шість осіб (у тому числі троє військовослужбовців), десять отримали поранення (серед них шестеро військовослужбовців і троє поліцейських).

У зв'язку з нападами в місті призупинено роботу розважальних закладів та громадського транспорту. Громадянам не рекомендується виходити з дому.

Нагадаємо, що раніше колишній представник України у тристоронній контактній групі Роман Безсмертний заявляв, що в Білорусі та Казахстані починається розгортання подій за донбаський сценарієм – створення "народних республік". Зокрема, за словами Безсмертного, на півночі Казахстану фактично розпочався процес створення "Північно-Казахстанської республіки" після того, як президент країни відвідав Кремль.

Повʼязані теми:

Наступна публікація