У Китаї партійного керівника засудили до смертної кари за мільйонні хабарі

У Китаї партійного керівника засудили до смертної кари за мільйонні хабарі

Фото: Reuters

Якщо чиновник буде себе гарно поводити, йому можуть пом'якшити вирок до довічного ув'язнення.

У Китаї колишнього керівника Комуністичної партії у провінції Юньнань засудили до смертної кари з дворічним відтермінуванням.

Високопосадовця засудили за систематичне хабарництво, повідомляє Reuters.

70-річний Бай Енпей був визнаний винним у зловживанні своєю посадою парткерівника у провінції Юньнань до 2011 року, і ще раніше – в якості посадовця у західній провінції Цинхай. За роки служби він "наколядував" 247 млн юанів (37 млн доларів).

"Сума хабарів Бай Енпея визнана величезної, деталі його злочину дуже серйозні, і їхні соціальні наслідки особливо згубні", - йдеться на офіційному сайті суду у місті Аньян.

Бай Енпей отримав дворічне відтермінування вироку, оскільки визнав свою провину і розкаявся у своїх злочинах. Окрім того, він відшкодував державі збитки у повному обсязі. Смертний вирок буде перетворений в довічне ув'язнення за умови гарної поведінки екс-чиновника.

Нагадаємо, влада КНР встановила мінімальний розмір хабара або обсяг розтрати державних коштів, за який може бути винесений смертний вирок. Згідно з новим правилом, засудити до смертної кари можна буде визнаного винним в отриманні хабара на суму 3 млн юанів (близько $ 463 тис.). Зазначається також, що смертний вирок буде виноситися у "вкрай важких випадках", що мали "вкрай негативні наслідки".

Повʼязані теми:

Наступна публікація