У КНДР стратили звинуваченого у корупції начальника генштабу армії

У КНДР стратили звинуваченого у корупції начальника генштабу армії

Повідомляється, що наказ на страту Кім Чен Ин віддав минулого тижня. / Фото: Reuters

Вирок був приведений у виконання минулого тижня.

У середу, 10 лютого, південнокорейські ЗМІ повідомили про страту начальника генерального штабу Народної армії КНДР Лі Ен Гіля (Ri Yong-gil) за звинуваченням у корупції та присвоєнні чужого майна.

Відповідну інформацію 10 лютого повідомило південнокорейське агентство "Енхап". Як повідомляє агентство, вирок був приведений у виконання минулого тижня.

Вперше відсутність Лі Ен Гиля помітили на зустрічі Кім Чен Ина з представниками правлячої Трудової партії Кореї та військовими, хоча раніше він завжди супроводжував північнокорейського лідера на різних офіційних заходах.

Лі Ен Гіль під час виступу у серепні 2014 року. / Фото: Reuters
Не було начальника генштабу і на урочистостях в Пхеньяні на честь успішного запуску ракети-носія з супутником "Кванменсон-4", здійсненого 7 лютого.

Як пише агентство, не виключено, що начальник генштабу висловився проти недавнього призначення високопоставлених партійних лідерів КНДР на ключові військові пости.

Нагадаємо, у травні минулого року розвідувальні служби Південної Кореї дізналися про страту міністра оборони КНДР генерал-полковника Хен Ен Чхоля.

Повідомлялося, що його розстріляли із зенітки на очах у сотень свідків. Генерала стратили за зраду — він нібито заснув у присутності лідера держави Кім Чен Ина під час військового огляду.

Повʼязані теми:

Наступна публікація