У КНДР відбулись масштабні паради вірності завданням Кім Чен Ина

Фотографії заходів оприлюднила Центральна агенція новин Північної Кореї.

Опубліковані фото масштабних парадів у КНДР, у яких громадяни символічно заприсягаються виконувати всі завдання, поставлені лідером країни Кім Чен Ином.

Фото з Пхеньяну до розпорядження міжнародної агенції Reuters передало Північнокорейське центральне агентство новин. Однак Reuters попереджає, що не може бути впевненим – ані в даті, ані в місці проведення, ані в жодних інших подробицях. Адже перевірити достовірність наданих закритою Північною Кореєю даних для інших країн неможливо.

Як повідомлялося раніше, 6 січня КНДР офіційно оголосила про успішне випробування водневої бомби. Геологічна служба США зареєструвала на території КНДР землетрус магнітудою 5,1 бала, а метеорологічне агентство Південної Кореї уточнило, що його епіцентр збігається з розташуванням полігону, на яких Пхеньян раніше проводив випробування ядерних вибухових пристроїв: 30 миль від містечка Пангги-ри.

Радбез ООН вирішив зібратися на екстрене засідання через випробування ядерної бомби КНДР. А лідери США та Південної Кореї провели телефонну розмову щодо спільної розробки пакету санкцій до КНДР, а також Барак Обама пообіцяв допомогти у безпековому питанні, у разі необхідності.

7 січня Південна Корея відновила мовлення пропагандистських гучномовців на кордоні із КНДР. Також розмістила протитанкові ракети на кордоні та проводить навчання поблизу демілітаризованої зони.

Повʼязані теми:

Наступна публікація