У КНДР заявили, що військові бази США перебувають у них "під прицілом"

У КНДР заявили, що військові бази США перебувають у них "під прицілом"

Фото: Reuters

Заяву з таким текстом було опубліковано у зв'язку з заходом американського атомного підводного човна в південнокорейський порт.

Військова база США на острові Гуам і американські бази підводних човнів перебувають "під прицілом" армії Північної Кореї.

Про це йдеться в заяві представника Державного комітету оборони КНДР, поширеній Центральним телеграфним агентством Кореї (ЦТАК), повідомляє РБК.

Заяву було опубліковано у зв'язку з заходом американського атомного підводного човна Mississippi в південнокорейський порт Пусан 13 червня, а також навчаннями, проведеними на базі Андерсон, за участю стратегічних бомбардувальників В-52.

"Наш шлях до досягнення миру - це швидкий і нещадний попереджуючий удар по ворогу, який прийшов до нас, щоб потривожити світ, яким ми так дорожимо", -сказано в заяві.

Також у ньому повідомляється, що США "варто знати" про можливість нанесення "ядерного контрудару КНДР - ядерної держави на сході".

Нагадаємо, Північна Корея, мабуть, знову запустила завод з виробництва плутонію з відпрацьованого ядерного палива, заявляє Міжнародне агентство з ядерної енергії.

Інспектори МАГАТЕ не мають доступу до ядерних об'єктів в Північній Кореї і відстежують ситуацію у основному з допомогою супутників. Малий 5-мегаватний реактор в Йонбені є головним джерелом радіоактивних продуктів, необхідного для реалізації північнокорейської ядерної програми. Він був закритий у 2007 році, проте в 2013 році Пхеньян пообіцяв знову запустити його слідом за проведенням чергових ядерних випробувань.

Існує два основних способи створення атомної бомби: шляхом виробництва з допомогою центрифуг високозбагаченого урану-235, а також шляхом переробки ядерного палива, що дає можливість виробляти плутоній.

Повʼязані теми:

Наступна публікація