У Колумбії заарештували світового лідера з відмивання грошей наркомафії

У Колумбії заарештували світового лідера з відмивання грошей наркомафії

У Колумбії заарештували світового лідера з відмивання грошей наркомафії

Фото: El Heraldo

Злочинцю загрожує до 50 років ув'язнення.

Національна поліція Колумбії спільно з американськими наркополіцейських затримала Нідаля Вакед Хатума (Nidal Waked Hatum), якого вважають головним в світі фахівцем з легалізації грошей наркомафіі.

Про це повідомляє "Lenta.ru" із посиланням на телеканал TVN Noticias.

Як зазначено, затримання відбулося 4 травня в аеропорту Боготи. Влада США видала міжнародний ордер на арешт Хатума. Його звинувачують у злочинах, пов'язаних з відмиванням грошей, за що йому загрожує до 20 років позбавлення волі, а також у банківському шахрайстві, що карається 30 роками в'язниці.

Заступник директора колумбійської поліції по боротьбі з наркотиками, полковник Рікардо Аларкон повідомив, що влада вже зробили кроки щодо екстрадиції Хатума в США.

Нагадаємо, що актор Шонн Пенн опинився під слідством після інтерв'ю з відомим наркобароном Гусманом Лоеро,  який більше відомий за прізвиськом Коротун.  Шон Пенн їздив в мексиканські джунглі, де переховувався Лоера, щоб взяти у нього інтерв'ю для журналу Rolling Stone. Розмова допомогла владі Мексики зловити злочинця. Мексиканська акторка Кейт дель Кастілло, за словами Пенна, також брала участь в інтерв'ю і допомагала в його організації, у той час як Гусман з її допомогою сподівався дістати "історію свого життя, розказану на плівці".

Повʼязані теми:

Наступна публікація