У Колумбії закінчилася епідемія лихоманки Зіка

У Колумбії закінчилася епідемія лихоманки Зіка

Фото: theguardian.com

Вірус все ще знаходиться в епідемічної фазі, однак кількість випадків захворювання вже не є загрозливо небезпечним для населення.

Міністерство охорони здоров'я Колумбії офіційно оголосило про завершення в країні епідемії вірусної лихоманки Зіка.

Про це пише ВВС.Russian.

Таку заяву було зроблено після того, як кількість випадків зараження лихоманкою знизилося до 600. Вірус все ще знаходиться в епідемічної фазі, однак кількість випадків захворювання вже не є загрозливо небезпечним для населення. Незважаючи на зниження небезпеки, влада Колумбії радять громадянам країни, в першу чергу вагітним жінкам, проявляти обережність, оскільки ризик зараження все ще зберігається.

З початку епідемії Зіка у вересні минулого року в Колумбії було зафіксовано близько 100 тисяч випадків зараження, проте в ході лабораторних випробувань підтвердилися лише близько 9 тисяч з них.

Вірус Зіка цього літа може поширитися на Європу, хоча ймовірність серйозної спалаху захворювання невисока, заявила Всесвітня організація охорони здоров'я.

За даними ВООЗ, найбільш схильні до поширення вірусу узбережжя Чорного моря в Росії і Грузії, а також острів Мадейра. Країни, де рівень небезпеки спалаху оцінюється як помірний, - Франція, Іспанія, Італія і Греція.

У Великобританії ризик поширення вірусу малий. ВООЗ закликає владу країн знищити місця розмноження москітів та інформувати населення, особливо вагітних жінок - про негативні наслідки захворювання.

Спочатку вважалося, що приводить до важких уроджених дефектів вірус Зіка передається через укуси однієї з різновидів москіта - Aedes aegypti, або комара желтолихорадочного. Однак пізніше з'ясувалося, що процес передачі захворювання більш складний. Вірус Зіка небезпечний для майбутніх матерів тим, що пов'язаний із серйозними вродженими вадами розвитку, у тому числі мікроцефалією у новонароджених дітей.

Вірус Зіку в Європі

Нагадаємо, що в минулому році вірус Зіка охопив країни Латинської Америки, а потім поширився і в США і Європу. Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я назвала вірус Зіка загрозою світового масштабу. За даними ВООЗ, створення вакцини від захворювання знадобиться півтора року.

Пізніше стало відомо, що більше 2 млрд людей проживають в регіонах світу, де існує небезпека поширення вірусу Зіка, йдеться в дослідженні.

Вірус Зіка може спричиняти неврологічний розлад

Вірус Зіка може спричиняти неврологічний розлад

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Здоров'я вагітної
Наступна публікація